mot center syd!

Hejsan!
Snart drar jag ut till centersyd, ska träffa en kompis där och nu ska det shoppas! Har inte shoppat på hundra år. Tror jag ska köpa en vinterjacka jag har kollat på men vi får se. Ikväll blir det stallet och då ska jag skräma skiten ur de små barnen. Kanske jag ska sminka mig till en häxa? Eller varför inte en varulv?
Vi får väl se. Jag ska sova i stallet tre dagar i rad så då blir det inte så mycket bloggning.

Min jojo sitter nog på ett plan nu...
Åh, jag saknar redan min fina jojo hoppas du har det bra i Lonon. När hon kommer hem ska jag krama sönder henne.

Nu måste jag dra annars missar jag bussen, puss&kram!


min macbook

Heeejj!!
Äntligen har jag fått min macbook!!! Min fina bebis♥
Har inte hunnit använda den så mycket, fick den i tisdags som jag sa att jag skulle. Så nu är det höstlov då och jag ska bara njuta och ha det gött. Imorgon blir det Smulan och träffa fia. Senare i veckan blir det övernatta i stallet och bara ha kul med massa roligt folk. Såklart ska jag ha lite tid till att blogga också. Satt en hel timme och försökte ladda ner firefox, det gick inte! Samma med msn det fungerar inte heller att ladda ner. Fast mamma lovade att hjälpa mig annars skulle hon fråga sin kollega om han kan fixa det. För övrigt så är macen bääst! Mycket bättre en min PS. Jag älskar storleken och musknappen. På min förra dator så var musknappen jättehård att trycka på. Så varje gång jag skulle trycka ner den med fingret så gjorde det ont. Tänk på det, att köp inte compact om ni ska köpa ny dator de suger. Kärlek till min macbook! 

Ingen dator, inget bloggande!

Hejsan. Förlåt för att jag inte bloggade i helgen, som vanligt har jag haft fullt upp med annat. I Fredags tränade jag. Det gick bra fast jag måste bli lite mera säker mot hinderna. Lilla Smulan hoppar när jag vill att hon ska hoppa, så jag måste bra driva. Vi skulle gallopera över bommar och det var hon riktigt duktig på!
Där hemma blev det kolla idol med familjen. Min idol är fortfarnade kvar, Amanda Fordell tror jag hon heter!
I lördags så var jag i stallet och red för Ida hasselgren, hon tränade oss. Det var väl inte vad jag brukar kalla "träning"efterssom det var för skötarna. Då blir de alltid lite lugnare och inte så mycket fart. Men jag bryr mig inte så länge jag får rida så spelar det ingen roll!
I söndags eller ja idag, så tävlade jag. Egentligen skulle jag inte tävlat för jag var uppställd som funktionär men sen sa Emilia att jag kunde hoppa en klass ändå. Det gick bra förutom att Smulan var sååå jobbig på framridningen, att det inte var sant! Varje gång i höger varv försökte hon sticka till utgången. Elisabeth hjälpte mig hon sa att jag måste kolla åt höger när hon gör så. Efterssom jag vrider min kropp åt det håll vi ska då. Hoppningen gick desto bättre. På banan däremot så var hon var helt felfri och hade bra med energi, jag kan ju driva på lite mer som vanligt. När vi kom på hinder sex så sprang hon åt sidan. Haha det var inte oväntat, många hästar innan hade också vägrat på det. Fast jag gjorde en volt så sen hoppade hon! Så nu är jag nöjd och glad efter en bra runda inget mer kan jag väl säga. Såklart kan jag alltid rida bättre men det kommer med tiden. Pay and ride är ju till för att lära sig tävla. När jag hade skrittat av min duktiga springare så skyndade jag mig in på banan för att hjälpa till. Lite senare var tävlingen klar och jag mockade. Vi fem kom mammi och vi tog in alla hästarna. Nu sitter jag här och är nöjd med min dag.


Om ni fortfarande undrar varför jag inte har haft tid att blogga så är det pågrund av min dator. Mamma har köpt sin nya macbook nu. Jag väntar bara på att hon ska "blåsa" den gammla. Det tar lite tid efterssom allt hennes arbete ligger på hennes gammla mac. Så vi har fixat lite med det i helgen jag har tömt min gamla Pc. Men alla pogram mamma har, tar mer än en dag att fixa så på tisdag ska allt vara klart. Då ska jag få den, läänggtarr!! Snart är det dessutom lov, bara en vecka kvar i den jobbiga skolan! Jag ska göra så mycket roliga grejer och bra slappa såklart.

Gammla bilder på filuren

 

Canon EOS 1000d+Canon EF 50 mm f/1.8 II

Sitter här och rensar lite bilder på datorn. Två stycken kom upp på Mathilda och Filuren, hennes gamla häst. Jag tror jag tog bilderna förra vintern. Tyvär har Mathilda sålt sin häst, fast hennes nya, Rippert heter han är också väldigt fin. Men filuren blev riktigt bra på bild fast det kan ha varit för det var snö ute också! Jag måste ta lite nya bilder nu när snön kommer. Ällskaaar bilder i snön på hästar. det blir så bra med det vita bakom och hästen som lyser fram liksom! Om ni vill besöka mathildas blogg så kan ni klicka här. Nu ska jag se ett extra avsnitt av house som pappa spelade in via boxen. Fast först en kopp te. Ha en bra onsdagskväll alla läsare!


Jag tror jag ska dra ut och...



Jag tror jag ska dra ut och shoppa snart. Har inte shoppat på typ en och en halv månad. Det är nog rekord för mig! Jag brukar åka mycket oftare men just nu har jag aldrig tid och förösker dra ner på det lite. Fast i födelsedagspresent fick jag en del plus mitt barnbidrag för oktober. Men vi får väl se om jag åker ut en runda snart. På lovet ska jag nog göra min navelpirecing och det kostar en del. Sen vill jag ha lite saker till min mac. Allt är så dyyrt! Jaja jag får väl fortsätta spara så får ni se om något nytt i garderoben dyker upp.

Ska snart se house, matten måste vara klar innan dess så måste dra! puss


Uteritt igen!



Hejsan! Har varit i stallet hela dagen. Först gick jag upp jättetidigt för vi hade uttag. Sen när vi tagit ut hästarna kom Johanna och Annie. Vi borstade och sadlade och lite sånt där. När vi var klara red vi iväg. Vilken underbar dag säger jag bara! När man tittade ut över skogen såg man alla träden lysa av solen. Vi red i två timmar ungefär. Allt gick bra tills Johanna skulle gallopera på Sherdil, då han bockade av henne. Stackars Johanna flög av som en vante. Hon skadade handen lite så hon kunde bara använda ena handen. Det går ju inte att rida med bara en hand så vi skrittade hemmåt. I stallet drog jag ut Smulan i en hage för att fota lite Johanna hjälpte mig att få fart på henne. Haha min lilla älskling vägrade att röra på sig men efter ett tag gick det bra. Har haft en superlång rolig dag i stallet där är mitt hem!♥


Lite ord från mig



Ska snart dra ut till stallet. Jag har laddat kamerans batteri så den åker med. Hoppas på fina bilder, vädret ser ju ut att bli toppen! Imorgon ska mathilda på tävling och jag ska med, sover hos henne så blir ingen bloggning ikväll. Just de jag har glömt att berätta en sak. Igår fick vi nycklarna till vårat nya hus!! Så på måndag river vi det gamla köket och upp med det nya. Allt i huset måste byggas om det kommer ta ett tag men i december flyttar vi in. Ska nog gå dit en runda på söndag och titta in. Jag vill se hur mitt rum ser ut utan möbler...

Egentligen skulle jag fått min macbook igår. Fick en macbook i födelsedags present!! Men mamma måste köpa sin nya först. Jag fick hennes gamla som hon bara har haft i typ ett år men nu vill hon ha en nyare. Så mamma åket till lund igår och såklart hade de den inte inne. Hon sa att den skulle komma in nästa fredag så får vänta ytterligare en vecka :( Men nästa vecka då ska jag få den, åhh vad jag lääängtar!


Uteritt med Smulan

 

Canon EOS 1000d+canon EF 50 mm f/1.8 II

Fy vad det är kallt nu för tiden. Varje morgon den här veckan har varit hemsk när jag har cyklat till skolan. Vantarna måste på annars dör mina fingrar. Usch jag tror det blir en tidig vinter. Snart måste jag köpa vinter jacka, har ingen anning om vilken bara!! 

Efter skolan stack jag till stallet som vanligt! Där var det också kallt såklart. Så imorgon blir det vantar och mössa på. Behöver verkligen åka till hööks för att handla en varm jacka och varma skor.
Jag hade ingen ridlusst idag, hatar att inte ha det! Fast när jag väl kommer igång så vill jag bara rida mer och mer. Så Annie och Johanna drog ut mig på en halvtimmes skrittur på grusvägarna. Det var skönt för både mig  och Smulan att få komma ut. Jag tog det varma flleectäcket som jag har och ett par mörkblå lindor till.
När vi skrittat tillbaks igen red jag en halvtimme i ridhuset. Hon har verkligen blivit dålig på  att ställa sig innåt.  För varje gång jag gör en volt så lyssnar hon inte utan försöker dra iväg åt andra hållet. Problem är alltid jobbigt. jag försökte att använda min blick. Om jag tittar övertydligt mot bokstaven A om jag ska svänga på den volten, så svänger hon automatiskt dit. Jag försöker också använda skänklen mot henne så hon arbetar mer innåt. Det är väldigt svårt i med att hon är så pass mundöv ,fast jag kämpar på. Det lossnar nog nån gång det brukar det göra!



Bilderna är tagna i sommras, ska föröska få lite nya vinterbilder till bloggen!


Närbildslinser




Canon eos 1000d+ Canon EF 50 mm f/1.8 II+ närbildslins +2

Blåa blommor faller inte mig i smaken. Synd att de inte är rosa! Försöker hela tiden leta efter rosa blommor men de finns där aldrig när jag vill ha dem. Någon som vet var man fottar rosa blommor?, haha!
Jag använde mig av mina närbildslinser som jag fick när jag fyllde år. Tyckte de fungerade riktigt bra, det ända minuset var väl att den närmaste linsen (man får fyra i ett paket) är rätt svår att få skärpa i bilderna med. Du måste hålla handen blixstilla när du fottar. Jag fick ett motljusskydd också som jag använde. Det fick mitt lilla objektiv att se lite större och mer häftigt ut, även om det redan är häftigt och bäst! ;)


Ny blogg



NY BLOGG!

Som alla ser har jag skaffat en ny blogg. Egentligen gillar jag inte att byta bloggar men nu kände jag för lite nytt och fräscht. Jag kommer att skriva om samma saker i denna bloggen som jag skrev om i den förra. Jag har gjort rätt så många kategorier som ni ser. Det kommer att ta ett tag att kunna klicka på de. Efterssom jag inte gjort inlägg på varje kategori så kommer de att vara tomma när ni klickar. Jag har heller ingen kamerautrustingsknapp. Det beror på att jag håller på att sammla in pengar till en bätter kamera med flera funktioner och som kan filma. Den kommer jag att kunna köpa till jul ungefär, så tills dess fottar jag med den gamla. Annars hoppas jag att allt fungerar. Kommentera om ni tycker något är konstig på bloggen det hjälper mig väldigt mycket, så jag kan fixa det!

Nu är det bara att forsätta som vanligt läs bloggen, följ bloggen, kommentera och sprid! Mina inlägg kommer att vara lite längre än dom jag skrev innan, fast jag kommer inte att skriva lika ofta så det jämnar nog ut sig.
Säg bara till eller kommentera om ni har några tips eller något ni vill att jag ska skriva om.
Hoppas ni gillar tovedaily istället för den förra.

puss på er alla mina underbara läsare